24/7 pandjeshuis

Echt goud verkopen of vergulde voorwerpen die van goud lijken?

inkopen goudDeze valkuil is vooral het geval bij gouden bestek en gouden servies. Veel ‘gouden’ lepels en borden lijken door hun totale gewicht goud waard. Echter, het kan zo zijn dat ze verguld zijn met een dun laagje goud. Ondanks dat deze voorwerpen niet zo veel opleveren als echte gouden lepels en boren, leveren zij zelfs door middel van omsmelting wat op. Ook het omsmelten van tin en andere niet-edele metalen levert geld op.


Producten die niet interessant zijn voor de goudinkoop

Al kunnen vergulde sieraden als juweel nog zo mooi zijn, maar omdat het grootste deel van hun massa bestaat uit andere metalen, zijn ze voor de goudinkoop niet interessant. Daarentegen kunnen andere producten juist voor aangename verassingen zorgen voor mensen die hun goud verkopen. Een niet zo duur geacht juwelendoosje of een gouden kandelaar blijkt voor de verkoper een klein fortuintje op te leveren.


Strenge eisen bij goudinkoop

Er gelden strenge eisen voor het omrekenen naar een reële prijs voor degene die goud te koop aanbiedt. Het goud moet afgewogen worden en het aantal karaat goud moet bepaald worden. Wees je ervan bewust, dat wanneer je goud aanbiedt bij een goudinkoop er een gecertificeerde taxateur aanwezig is. Je kan al snel belazerd worden waar je bij staat!


Wat is goud nu waard?

goudHet zal niemand ontgaan zijn, de marktprijs voor goud heeft de afgelopen tientallen jaren recordbedragen bereikt. Goud is zo kostbaar geworden dat het wordt verhandeld per gram bij een goudinkoop. Bij de wat grotere beleggers en investeerders zoals centrale banken van Europese landen in de internationale gecontroleerde standaardmaat Troy Ounce (ruim 31 gram).

Voor particulieren in Wormerveer maakt het bij een goudinkoop niet veel uit in welke vorm je het goud aanbiedt. Of het nou gouden antieke oorbellen, gouden kettingen, gouden gebruiksvoorwerpen, gouden kettingen van ouderwetse zakhorloges, gouden ringen, gouden tafelzilver of zelfs beschadigd goud is, het maakt niet uit. Het levert geld op! Zelfs het zogenaamde ‘sloopgoud’, wat kleine gouden onderdeeltjes van gebroken of versleten juwelen is, is bij de goudinkoop in Wormerveer geld waard.


Andere soorten goud (ver)kopen in Wormerveer

Wie een aanzienlijk bedrag wil sparen of beleggen, bijvoorbeeld voor een waardevaste pensioenvoorziening in goud, kiest vaak voor de ‘grotere’ eenheden goud, zoals de bekende gouden munten van goudproducerende landen. Ook kan je kiezen voor broodjes goud. Deze zijn er in tientallen gewichtsklassen, van enkele grammen oplopend tot een kilo goud.

 

Categorieën

inkoop goud

Contactgegevens

247.Pandjeshuis.nl is een handelsnaam van JP Fun Factory B.V.

Postbus 1177

7801 BD  Emmen

kvk 26571161

BTW nr. NL852435848B01

tel. 06-30203232

email. curiosamarktplaats@gmail.com